Днес имахме възможността да приветстваме в нашия офис представители на Германското посолство в София – ръководителя на икономическия отдел г‑н Мориц Зайлер и г‑жа Елизабет Фомичов, които отговарят за бизнес връзките на немски фирми в България, както и на български компании в Германия.

Гостите ни проявиха голям интерес към проектите, които се изпълняват в iiS в сътрудничество с компанията майка AKDB.
Малко са хората, които са наясно, че когато отидат в офиса за регистрация на автомобили във който и да било немски  град, независимо от големината му, има голяма вероятност заявката им да бъде обработена от софтуер „Произведено в България“. Също така шофьорските книжки, които са в джобовете почти на всеки, вероятно са издадени със същия софтуер.
Освен продуктите, които традиционно се разработват в софийския офис, iiS навлиза и в прокети касаещи HR, финансово подпомагане на младежи (BAFöG) и жилищно подпомагане (Wohn­geld), за да назовем само няколко.

Горди сме, че имаме възможността и привилегията да подкрепяме държавата с най-голямата икономика в ЕС по пътя й към пълна дигитализация на административните процеси.